News , Guide

Η Λεμεσός θα αποκτήσει σύντομα το δικό της "London Eye"

Το Hyperion Limassol, ενα εμβληματικό έργο αναψυχής και τουρισμού, αναμένεται να αναβαθμίσει την πόλη

Δημοσιεύτηκε στις 17 Ιουνίου 2024

Η εταιρεία Unique Hyperion Wheel Limassol Ltd παρουσίασε μια Μελέτη Εκτίμησης των Επιπτώσεων στο Περιβάλλον (ΜΕΕΠ) για την κατασκευή και λειτουργία του Hyperion Limassol, ενός εντυπωσιακού νέου ορόσημου ύψους 140 μέτρων στην περιοχή του παλαιού λιμανιού Λεμεσού.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή ενός γιγαντιαίου περιστρεφόμενου τροχού στην οροφή του κτηρίου, με καμπίνες που θα φτάνουν επίσης τα 140 μέτρα. Αυτός ο τροχός θα προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες και θα επιτρέψει την πανοραμική θέα της πόλης και της θάλασσας.

Επιπλέον, η οροφή θα φιλοξενεί ποικιλία εγκαταστάσεων, όπως χώρους εστίασης, κέντρα ελέγχου λειτουργίας, ανελκυστήρες, σκάλες, εισόδους στις καμπίνες, καθώς και ένα χώρο εκδηλώσεων τύπου roof garden, ενισχύοντας τις δυνατότητες αναψυχής και διασκέδασης.

Ο ισόγειος χώρος του Hyperion Limassol θα περιλαμβάνει καταστήματα, ένα ψηφιακό ενυδρείο έκτασης 835 τ.μ., και υποδομές για τη διευκόλυνση των επισκεπτών. Στον πρώτο όροφο, θα υπάρχουν χώροι για παιδικές δραστηριότητες, χώροι υγιεινής, πρόσβασης και γραφεία.

Οι συνολικές επιπτώσεις κατά τη λειτουργία του έργου, όπως η αύξηση της ανθρώπινης παρουσίας και των επιπέδων θορύβου στην περιοχή του παλαιού λιμανιού, θεωρούνται διαχειρίσιμες. Η χρήση νερού, ηλεκτρικής ενέργειας και η διαχείριση αποβλήτων αναμένεται να είναι περιορισμένη, καθώς η περιοχή διαθέτει ήδη τις απαραίτητες υποδομές.

Η εταιρεία σκοπεύει να ενοικιάσει χώρο από την Αρχή Λιμένων Κύπρου για την ανάπτυξη αυτού του μεικτού έργου αναψυχής και τουριστικής δραστηριότητας, το οποίο θα αναπτυχθεί σε χερσαίο χώρο που θα δημιουργηθεί με επίχωση στη νότια πλευρά του λιμενοβραχίονα του παλαιού λιμανιού.

Το έργο, το οποίο διαχειρίζεται η Αρχή Λιμένων Κύπρου και βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Λεμεσού, στοχεύει στη δημιουργία ενός νέου κέντρου αναψυχής και τουριστικής δραστηριότητας, ενισχύοντας σημαντικά το κοινωνικοοικονομικό προφίλ της περιοχής.

Με την ολοκλήρωση του Hyperion Limassol, η Λεμεσός θα αποκτήσει ένα επιβλητικό και σύγχρονο αξιοθέατο, ισάξιο με το διάσημο London Eye, το οποίο θα προσφέρει νέες θέσεις εργασίας και θα ενισχύσει τον τουρισμό και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

ΠΗΓΗ

Σχετικά

Ατζέντα
June 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close